Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Περι Καιάδα. Στον πάτο του βαράθρου πάτωνει και το παραμύθι.


Περί το 1905 ομάδα ξένων αρχαιολόγων (πιθανότατα Βρετανών) ξεκίνησε έρευνες στον Καιάδα. Τα ευρήματα (οστά) που βρέθηκαν στο βάραθρο οδήγησαν τους πνευματικά νεόπλουτους και επιστημονικά αδαείς, στο συμπέρασμα ότι οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες για την διατήρηση της ευγονίας πετούσαν εντός του Καιάδα τα ανάπηρα και "άχρηστα" για αυτούς νεογέννητα.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε με την επιστημονικότατη μέθοδο του "πάρε μάτι-πες στο περίπου" αφού τα οστά τους φάνηκαν μικρά σε μέγεθος(!!!).

Η επιπόλαιη αυτή κρίση είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα οι ημιμαθείς νεοέλληνες και όχι μόνο να εξακολουθούν να πιστεύουν αυτό το αστείο παραμύθι αλλά ακόμα χειρότερα όπως θα δούμε παρακάτω να εμπνεύσουν το Χίτλερ…
Το 1956 αξιολογήθηκαν και πάλι τα ευρήματα με τη μέθοδο του άνθρακος C14.
Το ίδιο ακολούθησε το 1982 αλλά και το 2003 από το τμήμα της Ιατρικής σχολής.
Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα:
1)Το οστά όλα εντός Καιάδα προέρχονται από την εποχή της Αρχαίας Σπάρτης.
2)Όλα ανήκουν σε άτομα ηλικίας 18-40 ετών.
3) Μόνο ένα ανήκει σε παιδί και όχι βρέφος και εικάζεται πως έπεσε κατά λάθος μέσα.
4)Τα οστά είχαν κατάγματα κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχαν θανατωθεί πριν τους ρίξουν στο βάραθρο.
5)Ορισμένα κρανία είχαν καρφωμένα πάνω τους αιχμές από βέλη πράγμα που μας δείχνει ξεκάθαρα πως πρόκειται για θύματα πολέμου.
6)Βρέθηκαν και οστά ζώων καθώς επίσης λυχνίες και σιδηρά δεσμά(αλυσίδες).


Κρανίο που βρέθηκε στον Καιάδα με 

καρφωμένη εντός του αιχμή από βέλος.
Η ύπαρξη του Καιάδα ως μέρος απόθεσης ανάπηρων βρεφών αποκλείεται από το εξής γεγονός.
Ο Μέγας Αγησίλαος βασιλιάς της Σπάρτης ήταν ανάπηρος εκ γενετής…
Ενδεχομένως κάποιοι να ισχυριστούν πως δεν ρίχτηκε στον Καιάδα επειδή προοριζόταν για βασιλιάς. Κάτι τέτοιο όμως είναι αστείο αφού ένας λαός που ρίπτει σε βάραθρα τα ανάπηρα παιδιά δεν θα δεχόταν ποτέ να κυβερνηθεί από έναν χωλό.
Εκτός αυτού ο Αγησίλαος δεν προοριζόταν για βασιλιάς αλλά βρέθηκε σε αυτό το αξίωμα από σύμπτωση…
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο εθνικός ποιητής της Αρχαίας Σπάρτης ο Τυρταίος ήταν τυφλός επίσης εκ γενετής…

"Και τίποτα να μην κάνω όλα και κάποια λεπίδα του εχθρού θα στομώσω με το σώμα μου."
(Απάντηση τυφλού Σπαρτιάτη σε κάποιον που τον προέτρεπε να μην πολεμήσει.)

Συμπερασματικά:
1) Ο Καιάδας ήταν ένα μέρος στο οποίο έρριπταν εγκληματίες ή νεκρούς πολέμου και σε καμία περίπτωση βρέφη.
2) Τέτοια βάραθρα υπήρχαν σε όλη την Αρχαία Ελλάδα. Στη Σπάρτη ονομάζοταν Καιάδας, βάραθρο ή όρυγμα στην Αθήνα και Κόρακες στη Θεσσαλία. 
3) Ο Καιάδας στη Σπάρτη καταργήθηκε το 406 Π.Χ και σε αυτό δεν αποκλείεται να έπαιξαν ρόλο τα θρησκευτικά έθιμα.

Ευρήματα εντός του βαράθρου
Η μοναδική γραπτή αναφορά που έχουμε είναι από τον Πλούταρχο εκατονταετίες μετά (περίοδος μετά Χριστόν) όπου αναφέρει πως οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες άφηναν στους Αποθέτες (και όχι στον Καιάδα) τα τερατόμορφα (και όχι ανάπηρα) νεογέννητα.

Το συγκεκριμένο μύθο ο Πλούταρχος τον αναφέρει για να παραδειγματίσει τους ανθρώπους της εποχής του ώστε και αυτοί να φέρονται όπως οι ένδοξοι Σπαρτιάτες και να μη ρίπτουν στους Καιάδες της εποχής τους (Ρωμαιοκρατία) τα ανεπιθύμητα παιδιά τα οποία φυσικά ήταν και υγιή αλλά νόθα….

Το πιθανότερο πάντως ήταν πως τελικά οι Αποθέτες ήταν ίδρυμα εντός ναού στον οποίο άφηναν τα τερατόμορφα παιδιά και αυτά μεγάλωναν με τη φροντίδα ιερέων.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΘΕΤΕΣ Η Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΥΤΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ.

Ας συνδέσουμε λίγο τώρα αυτή την ανάρτηση και την προηγούμενη. Πολλοί λοιπόν αναρωτήθηκαν τι ήθελε να μας πει ο ιδιόρρυθμος ΛΑΚΩΝ…
Ε, λοιπόν μια επιπόλαια επιστημονική ανακοίνωση του 1905 οδήγησε τον Αδόλφο Χίτλερ να θανατώσει εκατομμύρια Αθίγγανους και Εβραίους και να αιματοκυλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα..
Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο του "Ο Αγων μου" εμπνεύστηκε την Άρια Γερμανική φυλή από την Αρχαία Σπάρτη, τη φυλετική καθαρότητα της οποίας θαύμαζε και που επιτεύχθηκε με τον Καιάδα όπως νόμιζε. Την ίδια κοινωνική οργάνωση προσπάθησε να εφαρμόσει και στη Ναζιστική Γερμανία με παρόμοιες μεθόδους…
Για αυτό όταν κάνουμε επιστημονική έρευνα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι δημοσιεύουμε..

Ο Καιάδας στην Τρύπη Λακωνίας


Υγ1: Πρόσφατες γενετικές έρευνες έδειξαν πως οι σύγχρονοι Λάκωνες διαθέτουν το ισχυρότερο DNA από όλους τους Νεοέλληνες αφού εμφανίζουν και το μικρότερο ποσοστό ασθενειών κτλ.
Οι μπουρδολόγοι έσπευσαν να χτυπήσουν και πάλι λέγοντας πως αυτό οφείλεται στην γενετική καθαρότητα των Λακώνων και συνέδεσαν το γεγονός τον Καιάδα.
Φυσικά ως γνήσιοι ηλίθιοι δεν εξέτασαν παραμέτρους όπως τη διατροφή, το κλίμα ή το λιτό τρόπος ζωής.
Θα προέτρεπα όλους τους παραπάνω να διαβάσουν λίγο τις Απόψεις του νομοθέτη της Σπάρτης Λυκούργου. Ο ίδιος έδειξε στους Σπαρτιάτες πως δεν παίζει κανένα ρόλο η καταγωγή τους από τον Ηρακλή αλλά η αγωγή την οποία και εφάρμοσε.
Υγ2:Καιάδες λειτούργησαν επί Βυζαντίου όπου και πετούσαν τα ανεπιθύμητα βρέφη στα λεγόμενα Άντρα.


πηγή:eleysis-ellinwn.gr