Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Ο Μουσουλμανισμός είναι φιλελληνισμός» και «ο πατριωτισμός δεν καθορίζεται απο την θρησκεία»

Γνωρίζω ότι πολλοί εθνικιστές και ακροδεξιοί που διαβάζουν τον τίτλο ίσως να τους φαίνεται απίστευτο ότι αυτά τα λόγια ειπώθηκαν από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Και όμως είναι αλήθεια και θα δούμε τα λεγόμενα του σε βίντεο παρακάτω.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν τον κ. Πλεύρη συνιστώ να διαβάσουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα πριν διαβάσουν τα παρακάτω.
Διαβάσαμε για τον κ Πλεύρη ότι:

 1) Το 1960 ίδρυσε την οργάνωση 4η Αυγούστου,[2] στελέχη της οποίας υπήρξαν πολλές προσωπικότητες της άκρας δεξιάς, όπως ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος,[3]

2) κατά την περίοδο της χούντας επικοινωνούσε με ιταλικές νεοφασιστικές ομάδες, όπως οι Ordine Nuovo και Avanguardia Nazionale.[2]

3) Στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Αθηνων, βγαίνοντας πρώτος σε σταυρούς, όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. με 2,2% δεν εξέλεξε βουλευτή. Κατόπιν αυτού ο Κώστας Πλεύρης αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση, εντασσόμενος άτυπα στον ΛΑ.Ο.Σ..

4) Εξαργύρωσε, ωστόσο από τον Γιώργο Καρατζαφέρη την αποχή του με την συμμετοχή του γιου του, Θάνου Πλεύρη στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 και στις εθνικές εκλογές του 2007, οπότε και ο τελευταίος εξελέγη βουλευτής της Α’ Αθηνών.

5) ο Κώστας Πλεύρης έχει χαρακτηριστεί, ακόμη και από εφημερίδες του συντηρητικού πολιτικού χώρου, ως “ναζιστής”, “πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού”[6] και “θεωρητικός του φασιστικού χώρου”.[7]

6) Δημοσίως αρνείται το εβραϊκό Ολοκαύτωμα.[10]

7) θεωρεί τιμή του τη συνεργασία του με το καθεστώς της Χούντας.[11]

8) Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ακροδεξιάς στην Ελλάδα[1]

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια προσωπικότητα που θεωρείται από πολλούς εθνικιστές και ακροδεξιούς ( για παράδειγμα τον Ά. Γεωργιάδη) ως πρότυπο του εθνικισμού.

Οι εθνικιστές και οι ακροδεξιοί μας έχουν συνηθίσει σε ένα Ισλαμοφοβικό «τέμπο» του τύπου «όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδος», «Το Ισλάμ είναι επικίνδυνο», «όχι στον εξισλαμισμό», «όχι στο Τζαμί» και γενικά άλλα παρόμοια φοβικά μηνύματα κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων.

Το «πρόβλημα» και η αντίφαση όμως για όλους αυτούς τους Ισλαμοφοβικούς είναι ότι ο «ιδεολογικός πατέρας» της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, ο κ Πλεύρης, θεώρει το Ισλάμ μια θρησκεία η οποία είναι φιλική προς τον Ελληνισμό. Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή«Καλημέρα σας» του Γιώργου Αυτιά:


Αφού λοιπόν ο Μουσουλμανισμός είναι φιλελληνισμός, ως προς τι όλη αυτή η εναντίωση από τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κομματα κατα του Ισλαμ και των Μουσουλμανων; Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι κουβέντες ξεστομίζονται δημόσια από άτομα που θεωρούνται πρότυπα της εθνικιστικής ιδέας.

«Ο πατριωτισμός δεν καθορίζεται από την θρησκεία». Αυτή η δήλωση του κ Πλεύρη προέρχεται από την δικιά μου τοποθέτηση ότι έχουμε και Έλληνες Μουσουλμάνους και όχι μόνο ξένους και αλλοδαπούς που πρέπει να φύγουν και να πάρουν μαζί τους και το Ισλάμ(όπως λένε ορισμένοι ισλαμοφοβικοί εθνικιστές). Με άλλα λόγια ένας Έλληνας μπορεί να είναι και Μουσουλμάνος και να μην χάσει την εθνική του ταυτότητα. Αυτό το λέω γιατί δυστυχώς στις μέρες που ζούμε ακόμα υπάρχουν στενόμυαλα άτομα που νομίζουν ότι ο οποιοσδήποτε που είναι Μουσουλμάνος η ασπάζεται το Ισλάμ είναι αδύνατον ταυτόχρονα να είναι και Έλληνας. Ο «πατέρας» όμως του εθνικισμού και συγκεκριμένα του ΛΑΟΣ αρνείτε ξεκάθαρα ένα τέτοιο σκεπτικό.

Δυο συμπεράσματα βγάζουμε από τις δηλώσεις του κ Πλεύρη. Το Ισλάμ είναι φίλος του Ελληνισμού και όχι εχθρός. Μια τέτοια δήλωση αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους τους ακροδεξιούς πολιτικούς, ακροδεξιές οργανώσεις και κόμματα, που λένε το αντίθετο, βγαίνοντας με πανό στους δρόμους φωνάζοντας υστερικά «το Ισλάμ είναι απειλή» και άλλα παρόμοια.

Δεύτερον, ένας Έλληνας μπορεί κάλλιστα να είναι Μουσουλμάνος χωρίς αυτό να αλλοιώνει την εθνική του συνείδηση. Αυτό είναι μια απάντηση προς όλα τα κολλημένα εθνικιστικά και ακροδεξιά μυαλά που ακόμα νομίζουν ότι ο Μουσουλμάνος μόνο Τούρκος μπορεί να είναι.

Αυτές οι θέσεις και οι δηλώσεις δεν προέρχονται από τους Μουσουλμάνους αλλά από ένα άτομο που θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Του Άχμαντ Ελντίν

Αναρτούμε αυτό το άρθρο, όχι για να προωθήσουμε τον Μουσουλμανισμό, αλλά για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στην Θράκη, που σήμερα πολλοί Έλληνες χριστιανοί, έχουν λανθασμένη άποψη γιάυτούς.!Το ιστολόγιο αυτό, δεν έχει σκοπό να προωθήσει καμία θρησκεία και κανένα πολιτικό κόμμα.Μοναδικός σκοπός μας είναι η αμερόλυπτη και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων.

Δείτε εδώ